Over Finest

Waarom Finest?
Finest aardappelen zijn een unieke toevoeging aan de Nederlandse supermarktschappen! Ons assortiment bestaat uit verschillende aardappelrassen met unieke eigenschappen en smaken. Aardappelen van Finest vormen de basis van een gemakkelijke, verantwoorde én smaakvolle maaltijd!

Gezond
De aardappel is hartstikke gezond en bovendien heel veelzijdig. Je kan ze bereiden met schil, zonder schil, je kan ze prakken, bakken, koken, poffen, frituren, roosteren, pureren enzovoort.

Aardappelen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine B en C, ijzer, kalium, antioxidanten, eiwitten en voedingsvezels. Ook bevatten aardappelen koolhydraten die langzaam door het lichaam wordt verteerd, en zo de trek voor langere tijd stilt, in tegenstelling tot andere koolhydraten zoals bijvoorbeeld suiker.
Koolhydraten zijn dus een belangrijke bron van energie voor het lichaam!

Er zijn veel verschillende soorten aardappelen en elke soort heeft weer andere gezonde eigenschappen. Kijk voor deze specifieke eigenschappen op de pagina van de desbetreffende aardappel.

.

Gemak en inspiratie
Het assortiment van Finest bestaat uit verschillende rassen die samen zorgen voor een heel seizoen aan afwisselende en verrassende maaltijden.
Finest begrijpt als geen ander dat de consument van nu op zoek is naar gemak en inspiratie. Daarom hebben we de beste keuzes al voor u geselecteerd. Van een “gewone” gele aardappel tot een zoete aardappel of een heuse “wild” aardappel. Er zijn veel verschillende soorten aardappelen en Finest stelt ze graag aan u voor!

Fijnste keus
De verpakkingen van Finest altijd voorzien van een smaakvol recept dat het beste bij het desbetreffende aardappelras past. Een lekker ‘wild’ gerecht met Corne de Gatte aardappelen? Een quiche van zoete aardappel? Of juist zoete aardappel frietjes? Er is meer mogelijk met aardappelen wanneer u voor Finest kiest!

Kijk onder het kopje “recepten” voor smaakvolle inspiraties!