Bewuste tortillataart

8 personen
1u 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram Bewust aardappelen (1/2 verpakking)
  • 2-3 uien
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Ester van Essiehealthylife maakte met de  Bewust* aardappelen van Finest een heerlijke tortillataart! Lekker en toch bewust bezig zijn!

Ester: “Deze tortillataart heb ik gebakken in de airfryer, maar de oven kan uiteraard ook. Traditioneel wordt het gemaakt in de pan, maar ik bedacht dat een keer wat anders ook wel leuk zou zijn, Dit is heerlijk als bijgerecht, maar kan ook in stukjes als hapje worden geserveerd of als bijgerecht als vervanger van je “normale” aardappel! Deze tortilla taart is gebakken in een springvorm van 18 cm en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig!”

Schil de aardappelen en snij in hele dunne schijfjes. Snipper de ui. Meng met je handen elkaar in een grote kom, voeg daar een scheut olijfolie aan toe en meng naar smaak peper en zout toe. Beleg de springvorm met bakpapier op de bodem en verdeel de aardappelen en uien in de vorm. Kluts de eieren vervolgens goed en verdeel er overheen. Eventueel kun je ook bij deze stap peper en zout toevoegen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak vervolgens 55-60 minuten in de oven. Bedek de vorm halverwege met aluminium folie zodat de bovenkant niet verbrand! De taart is gaar als je er met een prikker goed doorheen kunt glijden en deze goudbruin is verkleurd.

Hoe dunner de plakjes, hoe korter de baktijd. Gebruik je een lagere vorm? Dan kan de baktijd ook verschillen! Laat de taart afkoelen in de bakvorm voor je de taart aan gaat snijden. Je kunt hem ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

 

*Bewust aardappelen hebben gemiddeld 20% – 40% minder Kcal dan andere soorten. Daarnaast worden ze ook nog eens verpakt in I’m green folie. Er komen vrijwel geen fossiele grondstoffen aan te pas: de verpakking wordt gemaakt van suikerriet en is 100% recyclebaar.